سردرد تنشی
Contents
سردرد تنشی
سردرد تنشی چیست؟
سر درد تنشی ، شایع ترین نوع سردرد است. و بیماران اغلب از درد متوسط تا شدید بصورت دوطرفه در سر، گردن و پشت چشم ها شکایت می کنند. سر دردهای تنشی در اثر انقباض ماهیچه های ناحیه سر و گردن ایجاد می شوند. سر دردهای تنشی در مقایسه با میگرن، خفیف تر هستند اما میتوانند مدت بیشتری طول بکشند. ایبوبروفن و آسپیرین، تسکین دهنده های این نوع سردرد هستند.
علل بروز سر درد تنشی
سر درد تنشی، همان طور که گفته شد، در اثر انقباض ماهیچه های ناحیه سر و گردن ایجاد می شود و مستقیما با میزان تنش کاری فرد مرتبط است. معمولا در طول روز از صبح تا شب و در طول هفته از ابتدا تا انتهای هفته شدتش افزایش پیدا میکند و حین تعطیلات، احتمال بروزش کاهش میابد. انواع گوناگونی از مواد غذایی، برخی از فعالیت ها و یا استرس در ایجاد این انقباضات موثر هستند. مثلا افراد این نوع از سر درد را بعد از کار طولانی مدت با کامپیوتر و یا بعد از رانندگی طولانی مدت تجربه می کنند. قرار گرفتن در معرض هوای سرد نیز می تواند یکی از علل سر درد تنشی باشد.
سایر علل سردرد تنشی شامل موارد ذیل می باشد :
• مصرف الکل
• خشکی چشم
• سیگار
• سرما خوردگی
• عفونت های سینوسی
• استرس
از جمله عواملی هستند که سر درد تنشی را تحریک می کنند.
علائم سر درد تنشی
– سر درد خفیف
– احساس فشار و سنگینی در اطراف پیشانی
این درد می تواند خفیف و یا شدید باشد. در چنین مواقعی این نوع سر درد اغلب با میگرن اشتباه گرفته می شود. این نکته را در نظر داشته باشید که سر درد تنشی علائمی مانند تهوع و استفراغ را ندارد. در موارد نادر، برخی افراد نسبت به نور و یا صدای بلند حساس می شوند، که این حالت مشابه میگرن است.
درمان سر درد تنشی
مصرف ایبوبروفن و یا آسپیرین به کاهش درد این نوع سردرد کمک می کند. در صورتی که مسکن ها کمکی به تسکین درد نکنند، پزشک شل کننده عضله را تجویز می کند(دارویی که از انقباضات عضله جلوگیری می کند)
درمان طب سوزنی برای کنترل حالات روحی و یا استرس و درد و رفع انقباض عضلانی نیز از سوی پزشکان تجویز می شود.
پیشگیری از سردرد تنشی
از آن جایی که سر درد تنشی توسط محرک های خاصی ایجاد می شود، شناسایی این عوامل در پیشگیری از بروز مجدد چنین سر درد های مفید است. سردردهای روزانه، علت سر درد تنشی می باشد. پس روزهایی که این نوع سردرد را دارید، لیستی از فعالیت هایی ک انجام داده اید یا مواد غذایی که مصرف کرده اید، و یا استرس هایی که به شما وارد شده، تهیه کرده و از انجام مجدد آن ها خودداری کنید.
عوارض سردرد تنشی
سردرد های تنشی منجر به آسیب های عصبی می شوند و بر کیفیت زندگی فرد تاثیر می گذارند، و انجام فعالیت فیزیکی و بدنی را برای فرد دشوار می سازند.
علائم شدید و جدی این سر درد را نادیده نگیرید. در صورت داشتن سر درد ناگهانی، کاهش تعادل و یا تب بالا سریعا به پزشک مراجعه کنید، زیرا می تواند نشانه ای از سکته، ابسه مغزی، عفونت های مغزی، تومور و یا آنوریسم (اتساع عروق) باشد.
با تشکر، مدیریت سایت دکتر یار احمدی متخصص مغز و اعصاب