کمر درد

کمر درد

کمر درد یکی از مشکلات رایج در بین افراد می باشد که شایع ترین علل آن دیسک کمر ، ضربات به کمر نظیر تصادفات و سقوط از ارتفاع یا زمین خوردن و یا گرفتگی عضلانی بعلت قرار گرفتن طولانی مدت در موقعیتهای فیزیکی ناصحیح و فشار به ستون فقرات می باشد. در صورتی که این درد حاد یا مزمن باشد باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

کمر-درد

کمر-درد

علل کمر درد

1. فعالیت سنگین به طور ناگهانی
2. سقوط از بلندی
3. تصادف رانندگی
4. ورزش سنگین و حرفه ای
5. خوابیدن در وضعیت نامناسب
6. نشستن و ایستادن به طور غیراستاندارد
7. ماندن در وضعیت خم شدن به جلو به مدت طولانی
8. نگه داشتن گوشی به کمک شانه به طور مداوم و طولانی
9. استفاده از کوله و کیف سنگین در طولانی مدت
10. شکستگی در ستون فقرات
11. آسیب دیدگی عضلات کمر مثلا بعلت بغل کردن نوزاد یا کودک
12. بیماریهای التهابی نظیر رماتیسم مفصلی
13. فتق دیسک
14. سرطان ستون فقرات
15. انواع آرتروز
16. تنگی کانال نخاعی
17. چاقی
18. بارداری

انواع کمر درد

1. کمر درد مکانیکال
به کمردردهایی که در اثر انجام فعالیتهای فیزیکی مانند بلند کردن اجسام سنگین ، وضعیت بد قرار گیری بدن در خواب یا نشستن به وجود می آیند. شایع ترین کمردردها از این نوع می باشد و با استراحت درد آن کاهش یافته و با انجام فعالیت افزایش می یابد.همچنین انواع دیسک کمر، کاهش فاصله بین مهره های کمر و ساییدگی مهره هااز نوع کمر درد مکانیکال می باشد .
2. کمر درد عصبی
در برخی موارد استرس و فشارهای عصبی منجر به گرفتگی و اسپاسم عضلانی بخصوص در ناحیه کمر می شود که به آن کمردرد عصبی می گویند. استراحت به بهبود این اختلال کمک می کند.
3. کمر درد التهابی و ارتجاعی
این نوع کمر درد ناشی از عفونت ، سرطان و تومورهای نخاعی می باشد. فرد در این نوع کمردرد دچار درد شدیدی شده که با استراحت تشدید یافته و با انجام فعالیت کاهش می یابد . کمردرد التهابی به ندرت در افراد مشاهده می شود .
4. کمر درد ناشی از شغل
برخی شغل ها به گونه ای است که فرد به مدت طولانی می نشیند . در صورتی که بدن در وضعیت درستی در حالت نشستن قرار نگیرد منجر به کمر درد می شود.

درمان کمردرد

1. دارو درمانی
برخی کمردردها که به همراه اسپاسم عضلانی می باشد ، با داروهای ضد التهابی کورتونی و غیر کورتونی (NSAID)درمان می شود. این داروها به صورت های خوراکی ، وریدی و پمادهای موضعی می باشد .
2. طب سوزنی
یکی از روش های موثر و بدون خطر برای کمردردهایی که دارای منشا سیاتیک یا اسپاسم عضلات مجاور ستون فقرات می باشد،طب سوزنی است . این روش برای تسکین درد در قسمت تحتانی کمر بسیار موثر می باشد . همچنین این روش برای درمان کمردردهای خانم ها بعد از بارداری به عنوان روشی بی خطر مورد استفاده قرار می گیرد . این روش نیاز به چند جلسه درمانی دارد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

طب سوزنی روی مهره های کمر ، مهره ها و مفاصل خاجی-لگنی موثر بوده و باعث کاهش درد و التهاب در این نواحی می شود. بعلاوه با روش خاصی از طب سوزنی میتوان با بر طرف نمودن اسپاسم عضلات دو طرف ستون فقرات ( عضلات پارا اسپاینال) کمر دردهای حاد ناشی از اسپاسم عضلات را در یک تا چهار جلسه درمان نمود.
طب سوزنی به عنوان موثرترین درمان غیر جراحی برای بیماری دیسک کمر شناخته شده است.

کمر-درد

کمر-درد

مزایای طب سوزنی

1. علاوه بر درمان دیسک کمر باعث بهبود دیسک گردن می شود .
2. طب سوزنی با تاثیر بر رشته های عصبی پس سیناپی باعث بهبود درد می شود .
3. مایعی میان بافتی در اطراف دیسک وجود دارد که از طریق طب سوزنی مقدار این مایع افزایش یافته و باعث ترمیم دیسک بین مهره ها می شود.
4. بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن از طریق افزایش سلول های دفاعی بدن، دیگر اثر مثبت طب سوزنی می باشد

مقایسه روش جراحی با طب سوزنی

یکی دیگر از روش های درمان دیسک کمر جراحی می باشد که دارای تفاوت هایی با طب سوزنی می باشد که شایع ترین آن به شرح ذیل می باشد :
1. درصد موفقیت درمان دیسک کمر با جراحی بالا می باشد در صورتی که طبق بررسی های انجام شده درمان به وسیله طب سوزنی، دارای بیشترین نتایج موفقیت آمیز می باشد.
2. جراحی دیسک کمر دارای عوارض جانبی مانند تنگی کانال نخاعی و فشار ثانویه روی ریشه اعصاب نخاعی می باشد در صورتی که در طب سوزنی فرد دچار هیچ گونه عارضه نمی شود.
3. فرد بعد از جراحی بصورت موقت دچار درد و محدودیت های حرکت می شود در حالیکه در طب سوزنی درد از بین رفته و مشکلی در انجام فعالیت های روزمره خود ندارد.
نکته قابل توجه این است که جراحی در شرایط خاص و اورژانسی مانند دیسک کمر بهمراه بی اختیاری ادرار موثر می باشد .
تاثیر طب سوزنی در درمان کمردرد

1. طب سوزنی با تحریک رشته های عصبی باعث ترشح اندروفین –انکفالین و بتااندروفین می شود. این مواد از ناحیه نخاع ، مغز میانی، هیپوفیز و هیپوتالاموس ترشح شده و باعث تسکین درد می شود.
2. طب سوزنی باعث کاهش التهاب می شود.
3. طب سوزنی با افزایش جریان خون باعث کاهش انقباض عضلات شده که به بهبود حرکت مفاصل منجر می شود .
4. طب سوزنی در مقایسه با جراحی دارای هزینه کمتری می باشد .

فرآیند درمان طب سوزنی

درمان به وسیله طب سوزنی نیاز به یک دوره درمانی دارد که 1الی 12 جلسه می باشد . در برخی موارد فرد بعد از یک دوره کاملا بهبود نیافته و نیاز به جلسات بیشتری دارد . هر هفته حداقل یک بار فرد باید برای درمان مراجعه کند که هر جلسه بین بیست دقیقه الی یک ساعت زمان می برد . در صورتی که طب سوزنی به همراه بادکش یا ماساژ انجام شود دارای تاثیر بیشتری می باشد

3. فیزیوتراپی

4. ماساژ درمانی

5. آب درمانی

با تشکر، مدیریت سایت دکتر یار احمدی متخصص مغز و اعصاب

2 thoughts on “کمر درد

  1. زهرا زند - سپتامبر 3, 2018 در 11:12 ق.ظ

    سلام و احترام! بیش از7 ماه است که برای نوه مصروعم آمپول کورتون میزنیم حالا که شدیدا سرما خورده وعفونت کرده چکا رمیتوانیم بکنیم او روزبروز تعداد تشنجش که ازجهل روز پیش کاملا قطع شده بودحالا دارد زیاد میشودعین قبل از مصرف کورتون !چه باید کرد؟تشکر!

    پاسخ
    • dryarahmadi - سپتامبر 4, 2018 در 10:51 ق.ظ

      باید به فوق تخصص اعصاب کودکان مراجعه کنید .

      پاسخ

پاسخ

پنج × 5 =

Call Now Button