اختلال ریتم خواب در نابینایان

اختلال ریتم خواب در نابینایان

بخش مهمی از تنظیم ساعات خواب و بیداری انسان، یا همان ریتم سیرکادین، توسط سلول های حساس به نور شبکیه چشم و متناسب با مقدار نوری که در اطراف انسان می باشد، صورت می گیرد. افراد نابینا، و یا خیلی کم بینا، به این دلیل که نور بسیار کمی دریافت می کنند (دریافت نور تقریبا نزدیک به صفر است)، تنظیم ریتم خواب و بیداری شان بر هم می خورد، و یک اختلال خواب سیرکادین در آن ها ایجاد می شود.

اختلال-ریتم-خواب-در-نابینایان

اختلال-ریتم-خواب-در-نابینایان

خواب نابینایان

ریتم خواب و بیداری ما انسان ها در حالت طبیعی، کمی بیشتر از 24 ساعت است، یعنی 24 ساعت و چند دقیقه. در حالی که در افراد نابینا، ریتم 24 ساعته خواب و بیداری یا همان سیکل خواب و بیداری، بیشتر از 24 ساعت است (26 تا 28 ساعت). بنابراین، برای طی شدن یک سیکل کامل در افراد نابینا، ساعت خواب شان هر روز نسبت به قبل کمی عقب می افتد. به این ها اصطلاحا free running، یا اختلال ریتم سیرکادینی گفته می شود که فرد هر شب دیرتر از شب قبل به خواب می رود. بدین صورت که، سیستم 24 ساعته به 26 ساعت و 28 ساعت می رسد و سیکل خواب با تاخیر شروع خواهد شد.

 افراد نابینا، و یا خیلی کم بینا، به این دلیل که نور بسیار کمی دریافت می کنند (دریافت نور تقریبا نزدیک به صفر است)، تنظیم ریتم خواب و بیداری شان بر هم می خورد، و یک اختلال خواب سیرکادین در آن ها ایجاد می شود.دکتر یاراحمدی متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص اختلال خواب از امریکا درمان های خاصی برای بیماران در مطب انجام می دهد . جهت مشاوره و مراجعه با شماره های ۰۹۳۰۶۴۸۷۸۷۸ و ۸۸۸۸۳۷۱۸ تماس بگیرید.برای ارتباط با دکتر به اینستاگرام مراجعه کنید .

توصیه هایی برای خواب نابینایان

  • این افراد بایستی همواره سیکل خواب شان تنظیم شود، حالا یا با کمک ساعت و یا توسط اطرافیان شان.
  • جهت تنظیم ساعت خواب، می توان از داروهایی استفاده کرد.
  • قرار گرفتن افراد کم بینا در محیط پر نور و اینکه جای خواب شان دقیقا مقابل نور باشد، باعث شود که مغز زودتر دستور بیدار شدن را ارسال کند و فرد از خواب بیدار شود.

مطالب مرتبط با این مقاله :

اختلال ریتم نامنظم خواب

اختلال ریتم خواب در مسافرت های هوایی طولانی (Jet Lag)

اختلال خواب در کارکنان شیفتی (Shift Workers)

 

 

 

پاسخ

2 + 18 =

Call Now Button