علت گزگز انگشتان دست

علت گزگز انگشتان دست

اولین سوالی که مطرح می شود این است که آیا این عارضه یک طرفه است یا دو طرفه؟ اگر در یک طرف این مورد باشد معمولاً می تواند در اثر عصب دست یا مدیان باشد که این عصب مسئول حرکت سه انگشت و نیم اول یعنی انگشت شست، اشاره، وسط و نیمی از انگشت انگشتری است. امکان دارد این عصب در تونلی که از این ناحیه می گذرد با نام تونل کارپال گیر بیفتد و باعث گزگز و مور مور شدن انگشتان شود. در این مورد حتی با انجام کار های ساده و روزمره مانند گرفتن گوشی تلفن و … دست ها شروع به گزگز کردن می کنند. در این شرایط فرد باید دستش را پایین بیندازد و یا کمی حرکت دهد تا بهبود یابد.

این عارضه در دندانپزشکان، آرایشگران، نجاران و کسانی که کار دستی انجام می دهند بیشتر دیده می شود. علت دیگری که می تواند در گزگز کردن موثر باشد می توان به گیر افتادن عصب اولنار که مسئول دو انگشت کوچک می باشد اشاره کرد. برخی افراد که به دیسک گردن مبتلا هستند هم می توانند تنها علامتی که تجربه می کنند گزگز کردن انگشتان یک دست باشد. اما اگر بخواهیم درباره گزگز و مورمور در انگشتان هر دو دست صحبت کنیم باید بدانید که علت اصلی آن کم خونی است که مخصوصاً در استان های شمالی دیده می شود.

علت گزگز انگشتان دست

علت گزگز انگشتان دست

این عارضه مخصوصاً در خانم ها بیشتر دیده می شود و آن ها شاهد گزگز و مورمور در هر دو دست می باشند. افرادی که این عارضه را دارند معمولاً آزمایش خون می دهند تا کم خونی مشخص شود. برخی افراد دچار کم کاری یا پرکاری تیروئید هستند و یا مرض قند یا دیابت دارند و یا برخی بیماری های مزمن در دراز مدت خون رسانی را به اندام های دورتر بدن که انگشتان دست و پا است مختل می کند. برخی افراد هم بیماری های مزمن کلیوی دارند. این افراد هم می توانند به بیماری نوروپاتی یا بیماری اختلال در خونرسانی به اعصاب انگشتان مبتلا شوند. این افراد در انگشتان دست و پا گزگز کردن را احساس می کنند.

دکتر علیرضا یار احمدی، متخصص مغز و اعصاب، دیسک و ستون فقرات، فوق تخصص صرع و دارای فلوشیپ اختلالات خواب از آمریکا می باشند.
راه های ارتباطی با دکتر یار احمدی:

شماره های تماس: 09127262653 / 88883718 / 09306487878
صفحه اینستاگرام

درمان گزگز کردن انگشتان

در صورتی که فرد این عارضه را به صورت دو طرفه تجربه می کند لازم است که در ابتدا به پزشک عمومی مراجعه کند تا آزمایشات داخلی انجام گرفته و دلایل زمینه ای تشخیص داده شود. در مواردی که فرد به دیابت، تیروئید، اختلال کلیوی و … مبتلا است لازم است که به متخصص مربوطه مراجعه کند.

اما کسی که به عارضه دو طرفه مبتلا است لازم است که به یک متخصص داخلی مغز و اعصاب مراجعه کنند. نوار تست عصب و عضله برای تشخیص گیرافتادگی عصب یا شدت این گیر افتادگی انجام می گیرد. در برخی موارد شدید نیاز به جراحی است.

ولی در بسیاری موارد می توان با استفاده از مچ بند های تخصصی و درمان های طبی مانند تزریق در ناحیه یا استفاده از داروهایی که می تواند حساسیت عصب را کاهش دهد تا بیمار کمتر اذیت شود، درمان را آغاز کرد. در صورتی که کسی به دیسک گردن مبتلا باشد نیاز دارد که به همکاران در زمینه جراحی اعصاب مراجعه کنند.
خوشبختانه این عارضه علت خیلی جدی و خطرناکی ندارد ولی لازم است که با مراجعه به موقع به پزشک از پیچیدگی روند درمانی پیشگیری شود.

پاسخ

16 + هشت =

Call Now Button