مننژیت مغزی

مننژیت مغزی

التهاب غشای اطراف مغز و نخاع را مننژیت می گویند. این التهاب عمدتا منجر به بروز علائمی مانند سردرد، تب و سفتی گردن نیز خواهد شد.

باکتری ها، ویروس ها قارچ ها و انگل ها در بروز مننژیت مغزی موثر هستند. درمان مننژیت در مراحل اولیه، از بروز مشکلات و عوارض بعدی پیشگیری می کند.

علائم مننژیت مغزی

علائم اولیه مننژیت، مشابه سرماخوردگی می باشد، که طی چند ساعت تا چند روز، تشدید می یابد.

مننژیت-مغزی

مننژیت-مغزی

انواع مننژیت مغزی

علائم مننژیت ویروسی

– کاهش اشتها

– خواب آلودگی

– تب

– بی حالی

مننژیت ویروسی در بزرگسالان با علائم زیر همراه می باشد:

سردرد

– تب

– تشنج

– حساس شدن به نور

– تهوع و استفراغ

علت بروز مننژیت مغزی

مننژیت باکتریایی

باکتری هایی که وارد جریان خون می شوند، به مغز و نخاع راه پیدا می کنند و منجر به بروز مننژیت باکتریایی خواهند شد. البته گاهی این نوع مننژیت در اثر حمله باکتری به خود پرده مننژ و در پی انتشارعفونت گوش و سینوس نیز اتفاق می افتد.

مننژیت ویروسی

این نوع مننژیت معمولا خفیف بوده و به خودی خود بهبود می یابد. انترو ویروس ها و هرپس ویروس ها در بروز این نوع مننژیت موثرند.

مننژیت مزمن

ارگانیسم هایی که رشد آهسته ای دارند، مانند مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، با حمله به غشا و مایع اطراف مغز، منجر به بروز مننژیت مزمن می شوند. این نوع مننژیت در عرض چند هفته پیشرفت می کند و با علائمی مانند سردرد، تب، تهوع و گیجی همراه می باشد.

با درمان مناسب و به موقع مننژیت مغزی می توان از عوارض نامطلوب ناشی از آن جلوگیری کرد.
دکتر علیرضا یار احمدی، متخصص مغز و اعصاب، دیسک و ستون فقرات، فوق تخصص صرع و دارای فلوشیپ اختلالات خواب از آمریکا می باشند.
راه های ارتباطی با دکتر یار احمدی:

شماره های تماس: 09127262653 /  88883718  /  09306487878
صفحه اینستاگرام

آیا راهی برای پیشگیری از ابتلا به مننژیت مغزی وجود دارد؟

باکتری ها و ویروس های ایجاد کننده مننژیت، از طریق سرفه، عطسه، بوسیدن و یا استفاده مشترک از وسایلی مانند مسواک در هوا پخش می شوند. با این حال، راه هایی برای پیشگیری از ابتلا به مننژیت وجود دارد، که عبارتند از:

– شست و شوی دست ها. این کار از انتقال و پخش شدن میکروب ها پیشگیری می کند.

– رعایت اصول بهداشتی. عدم استفاده از وسایل مشترک یکدیگر، مانند مسواک

– سبک زندگی سالم. اهمیت دادن به زمان استراحت، داشتن خواب کافی، ورزش کردن و رژیم غذایی سالم

– گرفتن جلوی دهان به هنگام سرفه و یا عطسه

تشخیص مننژیت مغزی

جهت تشخیص مننژیت مغزی، متخصص مغز و اعصاب ، به بررسی سابقه پزشکی بیمار می پردازد، و آزمایشات تشخیصی را تجویز می کند. عفونت در قسمت هایی مانند اطراف سر، گوش ها و گلو نیز بایستی بررسی شود.

جهت بررسی رشد باکتری ها، کشت خون تجویز می شود. سی تی اسکن و MRI نیز از جمله روش هایی هستند که میزان التهاب و تورم را نشان می دهند. سی تی اسکن از قفسه سینه، عفونت در قسمت هایی را نشان می دهد که با مننژیت مغزی مرتبط می باشد.

درمان مننژیت مغزی

درمان مننژیت مغزی به نوع مننژیت بستگی دارد:

در مننژیت باکتریایی، درمان با آنتی بیوتیک و یا تزریق کورتون آغاز می شود، تا علاوه بر اطمینان از روند بهبودی، احتمال بروز عوارضی مانند تشنج نیز به حداقل برسد.

در مننژیت ویروسی، آنتی بیوتیک تاثیری بر روند درمان ندارد، و معمولا چند هفته ای طول می کشد تا فرد کامل بهبود یابد. برخی اقدامات درمانی عبارت است از:

– استراحت در منزل

– مصرف هر چه بیشتر مایعات

– مصرف داروهای مسکن، جهت کنترل درد و تب

مطالب مرتبط با این مقاله :

درمان صرع 

انسفالیت ویروسی

One thought on “مننژیت مغزی

  1. parastoo - نوامبر 3, 2018 در 2:20 ب.ظ

    سلام وقت بخیر خدمت جناب آقای دکتر یار احمدی بزرگوار.عرض تشکر و قدر دانی برای اطلاعات مفید و ارزنده تان .ممنون و خوشحال می شوم مجددأ صدای شما بزرگوار را در شبکه رادیویی سلامت بشنوم و از مطالب جامع و کامل شما بیاموزم.آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما بزرگوار را از خداوند تعالی خواستارم.پرستو کارشناس پرستاری از کرج.

    پاسخ

پاسخ

هجده − ده =

Call Now Button