تشنج ثانویه به ضربه های مغزی
تشنج ثانویه به ضربه های مغزی
آسیب و ضربه به مغز، معمولا به دنبال ضربات وارد شده به سر در تصادفات و یا افتادن از ارتفاع اتفاق می افتد. آسیب و ضربه به سر خود می تواند یکی از دلایل بروز تشنج باشد. هر چه میزان آسیب و صدمه بیشتر باشد، احتمال بروز تشنج نیز افزایش خواهد یافت.
شماره های تماس: 09127262653 / 88883718 / 09306487878
صفحه اینستاگرام
آیا تمامی آسیب های مغزی منجر به بروز تشنج می شوند؟
بله، آسیب مغزی هر چه قدر جزئی و خفیف، منجر به بروز علائم تشنج می شود. که این حالت در برخی موارد با کاهش سطح هوشیاری همراه می باشد. ممکن است چند روز یا در برخی موارد، چند ماه بعد از ضربه مغزی، شاهد بروز علائم تشنج باشیم. در صورتی که 24 ساعت بعد از آسیب و ضربه به سر، تشنج اتفاق بیفتد، آن را به عنوان یک حمله اولیه در نظر می گیریم.
برخی آسیب های مغزی که می توانند منجر به بروز تشنج شوند، عبارتند از:
- شکستگی قاعده جمجمه
- هر گونه آسیب به مغز و جمجمه
- خونریزی مغزی
- آسیب های خفیف به مغز، ناشی از پارگی و یا کشیدگی فیبرهای مغزی
تشنج، با علائم مختلفی ظاهر می شود. با این که تشنج معمولا از یک قسمت مغز آغاز می شود، اما می تواند به سایر قسمت های مغز نیز بزند و آن مناطق را نیز درگیر کند.
در صورتی که تشنج از یک قسمت مغز آغاز شود، و به سایر قسمت ها پخش شود، تشنج جنرالیزه نامیده می شود، که با تکان های شدید پاها و بازوها همراه می باشد.
اما در صورتی که تشنج در همان قسمتی که از مغز شروع شده، باقی بماند، تشنج پارشیال نامیده می شود. ممکن است فرد در حین بروز حمله، کاملا هوشیار باشد.
تشخیص تشنج ثانویه بعد از ضربه های مغزی
تشخیص تشنج ثانویه بعد از ضربه های مغزی ، بر عهده متخصص مغز و اعصاب می باشد.
یکی از روش های تشخیصی تشنج، نوار مغز و یا الکتروانسفالوگرام می باشد، در این تست فعالیت های الکتریکی مغز ثبت می گردد. معمولا این تست در افرادی که حملات تشنجی دارند، نتایج نرمالی را نشان می دهد، به همین خاطر نمی توان تنها بر جواب این تست اکتفا کرد. از این رو، پزشک بایستی به بررسی علائم و نشانه های موجود، و یا سوابق پزشکی بیمار نیز بپردازد.
مطالب مرتبط با این مقاله :