دیسک کمر
دیسک کمر
بسیاری از مردم از دردهایی در ناحیه کمر رنج می برند که این دردها احتمالاً حاکی از دیسک کمر می باشد، دیسک کمر عبارتست از خارج شدن ماده ژله ای از میان غضروف موجود بین مهره های کمر که در نتیجه آن فشار وارده روی اعصاب رو به رویی باعث درد در ناحیه کمر می شود.دیسک کمر در مواردی به وجود می آید که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم.
علل دیسک کمر
1. دیسک کمر می تواند به دلیل ضعیف بودن عضلات کمر، دلایل وراثتی، عدم تمرین و ورزش کافی برای تقویت کردن عضلات کمر باشد که در این حالت ستون مهره ها فشار زیادی را در نتیجه وزن و تمرکز روی آن منطقه متحمل می شود که در این حالت کمر آسیب می بیبند.
2. دیسک کمر می تواند به دلیل خشکی دیسک های غضروفی موجود در میان مهره های کمر در اثر پیری باشد، یا می تواند به دلیل نشستن ناصحیح به صورت مکرر و به مدت طولانی اتفاق بیفتد همچنین می تواند به دلیل مشکلات ساختاری در خود غضروف یا ضایعاتی در تاندونهایی که به غضروف متصل می شود، باشد.
3. بالابودن وزن فشار زیادی به قسمت پایینی کمروارد کرده و احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
علائم دیسک کمر
1. احساس درد شدید در قسمت پایینی کمر و باسن و قسمت پایین پشت ساق پا
2. عدم توانایی در راه رفتن بصورت طبیعی
3. تشدید درد در هنگام راه رفتن
4. احساس گرفتگی کمر و ساق پاها
5. عدم توانایی ایستادن برای مدت طولانی
6. آتروفی(لاغری)عضلات پا
7. اختلالات دفع ادرار مانند احتباس یا بی اختیاری ادراری
8. خواب رفتن و مور مور شدن اعضای پایینی بدن
درمان دیسک کمر
در صورتی که علائم دیسک کمر ماهده شود فرد می بایست استراحت کند و روی تشک دراز بکشد و به دکتر متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند تا بیماری وی تشخیص داده شود و داروی مناسب را قبل از وخیم تر شدن حالت بیماری مصرف کند زیرا درمان به موقع در روند درمان بیمار بسیار مؤثر می باشد و درمان سریعتر و راحتتر خواهد بود.در این مواقع نیازی به عمل جراحی وجود ندارد بلکه در این صورت درمان دارویی انجام میگیرد . داروهایی از قبیل آنتی بیوتیک ها برای کاهش التهابات و تورم های ناشی از دیسک کمر و همچنین داروهای مسکن جهت کاهش درد تجویز می شود. پزشک به بیمار توصیه هایی مانند استراحت و دراز کشیدن صحیح بر روی تشک های طبی و انجام تمرین های ورزشی مناسب می کند. در صورت عدم بهبودی بیمار پزشک معالج مجبور به انجام عمل جراحی می شود که روشهای مختلفی دارد: از جمله استفاده از لیزر یا امواج رادیویی برای برداشتن قسمت خارجی غضروفی که بر روی اعصاب فشار آورده است و یا برداشتن قسمتی از استخوان مهره که روی عصب قرار دارد تا فشار وارده بر مهره را بکاهد، تزریق و ساکشن به منظور از بین بردن غضروف از دیگر روش های درمان دیسک کمر می باشد .
پیشگیری از دیسک کمر
برای پیشگیری از دیسک کمر شخص می تواند از بعضی راهنمایی ها پیروی کند تا احتمال ابتلای وی به این بیماری دردناک کمتر شود که شایع ترین آنها عبارتند از :
• انجام تمرین و نرمش های ورزشی جهت تقویت عضلات کمر که این روش در پیشگیری از ابتلا مؤثر است
• نشستن به شکل صحیح و حفظ استقامت و شکل طبیعی کمر در طول روز
• انداختن وزن بدن روی پاها و نه روی کمر،
• کاهش وزن.
برخی از خدمات دکتر یاراحمدی فوق تخصص مغز و اعصاب :
با تشکر، مدیریت سایت دکتر یار احمدی متخصص مغز و اعصاب
سلام خسته نباشید میشه زحمت بکشید فیلم ورزش دیسک کمر رو واسم ایمیل کنید ممنون