گرفتگی و اسپاسم عضلات
Contents
گرفتگی و اسپاسم عضلات
گرفتگی و اسپاسم عضلانی عبارتست از انقباض و گرفتگی غیرارادی عضلات بدن که شاید جزئی از یک اختلال عمومی یا نتیجه ی یک حالت و وضعیت خاص باشد. اسپاسم عضلانی معمولا با درد شدید در هنگام انجام فعالیت های ورزشی یا فعالیت های بدنی یا حتی در هنگام استراحت همراه است. اسپاسم عضلانی یک اتفاقی غیر ارادی و عمومی در بدن است.
علائم اسپاسم عضلات
شایع ترین علامت اسپاسم، درد شدید و ناگهانی عضله درگیر شده یا عضلات کناری آن همراه با گرفتگی می باشد. در برخی موارد گرفتگی و اسپاسم بسیار شدید است که باعث ناراحتی فراوانی در شخص می شود، در این حالت بافت های زیر عضله بسیار سفت و برجسته به نظر می رسد که می بایست توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب معاینه شود.
علل اسپاسم عضلات
• انجام فعالیت های فراوان یا نگه داشتن عضله در یک حالت ثابت به مدت طولانی که باعث خسته شدن عضله یا خشک شدن آن و تحلیل رفتن انرژی عضله می شود. این نوع گرفتگی عضلات بیشتر در ورزشکاران یا کارگران که در گرما فعالیت های سنگین دارند به چشم می خورد.
• انجام فعالیت های سنگین و ناگهانی که شخص از قبل، تمرین مناسب و آمادگی کافی برای انجام آن نداشته و به انجام اینگونه فعالیت ها عادت نداشته است.
• کمبود املاح و برخی ویتامین ها مخصوصا پتاسیم و منیزیم و کلسیم و خشکی بدن (کمبود آب بدن) باعث ابتلای عضلات به اسپاسم و گرفتگی می شود.
• حرکت ناصحیح بدن و انجام حرکت های نادرست و ناگهانی در بدن مثل پیچش یا خم شدن .
• عوارض استفاده از برخی داروها.
درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات
پیشگیری از گرفتگی و اسپاسم عضلات مهمترین اقدام برای عدم ابتلا به آن است. درمان سریع و به موقع اسپاسم می تواند کمک فراوانی در روند کاهش درد و بهبودی کامل مریض داشته باشد.
توصیه هایی برای پیشگیری از اسپاسم عضلانی
1. نوشیدن آب به مقدار کافی، نوشیدن مقدار آب بنا به جنسیت، سن و وزن افراد متفاوت است. نوشیدن آب قبل و بعد از انجام فعالیت های ورزشی، پیشنهاد می شود. نیم یا یک ساعت قبل از شروع فعالیت های ورزشی دو لیوان و یک لیوان به ترتیب 20 تا 30 دقیقه قبل از شروع و هر 20 دقیقه در حین انجام فعالیت ورزشی و در نهایت 30 دقیقه پس از پایان فعالیت ورزشی آب بنوشید.
2. گرم و سرد کردن بدن قبل و بعد از انجام فعالیت های ورزشی (حرکات نرمشی و کششی).
3. استفاده از املاح و ویتامین های به میزان کافی و متعادل.
4. دقت شود اگر اسپاسم ها شبانه یا در حین استراحت همراه با درد شدید اتفاق می افتد، بایستی در اسرع وقت به پزشک مغز و اعصاب مراجعه شود.
5. استراحت کافی در زمان اسپاسم.
6. استفاده از مسکن درد و آرام بخش زیر نظر پزشک متخصص مغز و اعصاب.
برخی از خدمات دکتر یاراحمدی فوق تخصص مغز و اعصاب :
با تشکر، مدیریت سایت دکتر یار احمدی متخصص مغز و اعصاب