آرشیو ماهانه: می 2019

سندرم پاناتیوپولوس چیست؟

سندرم پاناتیوپولوس

سندرم پاناتیوپولوس یکی از رایج ترین بیماری های ناشناخته در دوران کودکی محسوب می شود. دانشمندان این سندرم را به عنوان اختلال تشنجی که می تواند کودکان را در اوایل و اواسط دوران کودکی در گیر نماید، یاد می کنند.

سندرم پاناتیوپولوس

سندرم پاناتیوپولوس

در ذیل به برخی از خصوصیات این بیماری اشاره می نماییم:
• در اواسط دوران کودکی به سراغ فرد آمده و بین سه تا ده سالگی شیوع بیشتری دارد.
• شانس ابتلا به این بیماری در دختران و پسران به طور مساوی می باشد.
• کودکان با ابتلا به این سندورم اغلب دچار رنگ پریدگی شده و احساس کسالت و تهوع در هنگام حملات صرع می نمایند.
• بیش از نیمی از حملات صرع در هنگام خواب رخ می دهند.
• حملات صرع معمولاً 20 الی 60 دقیقه به طول می انجامد که نسبت به انواع دیگر تشنجهای دوران کودکی طولان تر است
سندرم پاناتیوپولوس مربوط به ژنتیک فرد نمی شود.
• EEG یکی از مهم ترین آزمونهای تشخیصی این بیماری می باشد.

دکتر علیرضا یار احمدی، متخصص مغز و اعصاب، دیسک و ستون فقرات، فوق تخصص صرع و دارای فلوشیپ اختلالات خواب از آمریکا می باشند.
راه های ارتباطی با دکتر یار احمدی:

شماره های تماس: 09127262653 / 88883718 / 09306487878
صفحه اینستاگرام

حملات صرع در سندرم پاناتیوپولوس چگونه هستند؟

سندرم پاناتیوپولوس عموماً با تشنج جزئی شروع شده و به صورت وسیع تری ادامه می یابد. در طول حملات صرع، کودک بی حال، رنگ پرید و دچار حالت تهوع می شوند. برخی از کودکان نیز سفید شدن چشم ها و یا حرکات مربوط به تشنج را تجربه می نمایند.

تشخیص سندرم پاناتیوپولوس

آزمایش EEG یا الکتروانسفالوگرام مهم ترین روش تشخیص سندرم پاناتیوپولوس می باشد. همچنین MRI نیز می تواند تا حد زیادی پزشک متخصص مغز اعصاب را در شناسایی علائم و تشخیص این بیماری کمک نماید.
آزمایش EEG در کودکان مبتلا به سندرم پاناتیوپولوس که با داروهای مربوط به صرع درمان نشده اند، می تواند هر گونه مورد غیر عادی را یک یا هر دو نیمکره مغز بخصوص در نواحی خلفی مغز نشان دهد.

درمان سندرم پاناتیوپولوس

صرع در برخی از کودکان مبتلا به سندرم پاناتیوپولوس بسیار نادر می باشد. زمانیکه صرع فرد مبتلا را درگیر می نماید، پزشک متخصص مغز اعصاب معمولاً داروهایی همچون اکس کارپازین، کاربامازپین، لوتیراستام، گاباپنتن و .. را تجویز می نماید.
کودکانیکه به صرع طولانی و شدید دچار می شوند، نیازمند درمان ها و مراقبت های اورژانسی هستند. در روند درمانی حین وقوع حمله، از داروهایی همچون ژل رکتال دیازپام و داروهایی از خانواده بنزودیازپین بصورت داخل بینی استفاده می کنند و یا در زیر زبانش قرار می دهند.
• خانواده هایی که کودکانی مبتلا به سندرم پاناتیوپولوس دارند، می بایست روش های برخورد و عکس العمل در هنگام حملات صرع را از پزشک متخصص مغز و اعصاب فرا گیرند.
• در صورتیکه حملات صرع بیش از 5 دقیقه به طول انجامید، کودک شما نیازمند درمان های اورژانسی خواهد بود.

چشم انداز کودکان مبتلا به سندرم پاناتیوپولوس چیست؟

عموماً چشم انداز مربوط به کودکان مبتلا به سندرم پاناتیوپولوس خوب می باشد.
• کودکانی که درگیر این بیماری می باشند، می توانند به راحتی به فعالیت های بدنی پرداخته و همانند کودکان دیگر از دنیای اطرافشان شناخت پیدا کنند.
• علائم مربوط به این نوع صرع در بیشتر کودکانی که با این سندرم دست و پنجه نرم می کنند، پس از گذشت 2 الی 3 سال از اولین حمله صرعشان متوقف می شود.

Call Now Button