پاراسومنیا
پاراسومنیا
پاراسومنیا ، مجموعه ای از اختلالات خواب را از جمله، راه رفتن در خواب(Sleep walking)غذا خوردن غیر عادی شبانگاهی(Sleep related eating disorder)، وحشت خواب(Sleep terror)واجرا نمودن خوابها(RBD)و کابوس های شبانه(night mare) را شامل میشود. این اختلال ممکن است در هر زمان از خواب فرد اتفاق بیفتد و فرد دچار توهم و یا حتی فلج شدن بدن شود، که فرد به مدت چند ثانیه تا چند دقیقه قادر به تکان دادن بدن خود نخواهد بود(فلج خواب یا sleep paralysis). این حالت می تواند بسیار وحشتناک باشد، به خصوص اگر با توهم همراه باشد.
علت پاراسومنیا
پاراسومنیا ، اغلب علت ژنتیکی و وراثتی دارد. سایراختلالات خواب از جمله، آپنه انسدادی خواب می تواند باعث تحریک این اختلال شود.
شیوع پاراسومنیا
پاراسومنیا در هر رده سنی اتفاق می افتد، اما در کودکان بیشتر شایع می باشد. کودکان به علت عدم تکمیل مغزشان، بیشتر در معرض این اختلال خواهند بود. اما خوشبختانه، عوارض جدی را به همراه نخواهد داشت.افراد مبتلا به پاراسومنیا بهتر است از خوابیدن زیر پنجره و یا قرار دادن اشیای تیز اطراف رختخواب خودداری کنند.
درمان پاراسومنیا
تنظیم عادات خواب، داشتن خواب کافی و دوری از استرس از جمله اقداماتی هستند که به درمان این اختلال کمک می کنند.در صورتی که این اختلال، خواب فرد و اطرافیان را برهم بزند، اقدامات درمانی جدی تری نیاز خواهد شد.
این نکته را در نظر داشته باشید که پاراسومنیا، اختلال ارگانیک است و افراد مبتلا خود به خاطر حالاتشان خجالت زده خواهند بود، به همین خاطر به توجه و همراهی اطرافیانشان نیاز دارند. مشکل این افراد یا مراجعه به فوق تخصص خواب برطرف خواهد شد.
برای اطلاع از بهترین متخصص مغز و اعصاب روی ادامه مطب کلیک کنید .
برخی از خدمات دکتر یاراحمدی فوق تخصص مغز و اعصاب :
با تشکر، مدیریت سایت دکتر یار احمدی فوق متخصص مغز و اعصاب